2020. augusztus 30., vasárnap

Kortárs festmény eladó - Czibula Pál - Jelenlegi ára: 34 900 Ft

Czibula Pál – jobb alsó sarokban jelzett, cím nélküli festménye eladó - Tanyát ábrázol.
50*25 cm + 8 cm barna fa keret, olaj - farost technika.
Közvetlenül a festőművésztől vásároltuk, kb. 20 éve.
Czibula Pál festőművész (1972. -):
1972-ben született, Veresegyházon nőtt fel a tavak környékén. A természet szeretete már ekkor meghatározta életét. Csongrád-Nagyréti tanyánkon töltött nyarak a tanyasi élet varázslatait táplálta belé. Jelenlegi lakhelyét, Szadát is természeti szépségei miatt választotta.
A képzőművészet felé már gyerekkora óta vonzódott, majd a 20-as éveiben autodidakta módon képezte magát a rajz és festészet terén. Ebben az időben számos kiállítása nyílt az országban. Később mesterei, Lupták Mihály és Lőrincz Ferenc, a képzőművészet mélyebb rétegeit tárták fel előtte. Ekkor döntötte el, hogy továbbképzi magát így jutott el a Kaposvári Egyetem Művészeti karára, ahol rajz-és vizuális kommunikáció szakon diplomázott  2007-ben. Azóta tanárként dolgozik Erdőkertesen, a Beszédjavító Általános Iskolában, ahol rajz és technika tanár. Fejlesztő pedagógus végzettséget szerezett a Debreceni Egyetemen, valamint  a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának mesterkurzusán.
A tanítás mellett – családja, felesége és két kisgyermeke mellett – a festészet tölti ki minden szabadidejét. Munkásságát a természet adta élmények határozzák meg (bár az utóbbi időben a portré festészet felé is nyitott). Képein a természet pillanatnyi szépséget, örök harmóniáját festi meg. Fontosnak, már-már küldetésének tartja ezt, a mai rohanó, olykor felszínes világunkban. Megmutatni a szépet, a természet – egy fa, egy felhő, vagy egy víztükör – szépségét, amelyek mindannyiunkat körülvesznek minden pillanatban, csak egy picit meg kell állni!
 
"Egy képnek vonzónak, vidámnak és szépnek kell lennie, igen, szépnek! Elég ocsmány dolog van az életben, nem kell újakat gyártanunk. " Renoir

Jelenlegi ára: 34 900 Ft
Az aukció vége: 2020-08-30 15:24 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése